• 0342 317 1451

Gaziantep Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kantin Kafeterya Şube Müdürü Mehmet KIRICI vefat etti. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Merkezi Yemekhane önünde gerçekleştirilen anma törenine, merhumun ailesinin yanı sıra çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Törende konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz COŞKUN, Mehmet KIRICI’yı hastanede ziyaret ettiğini ve ziyaret sırasında durumunun iyi olmadığını hissettiğini söyledi. Prof. Dr. COŞKUN, “Meğer ecel kapıda beklermiş. Ecelin çok acelesi varmış. Rahmetli Kırıcı’yı öbür dünyaya gönderdik. Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Dürüst adamdı, dobraydı, işini iyi yapardı. İyi bir dosttu. Allah gani gani rahmet etsin, yakınlarına, hepimize sabır versin” dedi.

Mehmet KIRICI’nın ölümünden duyduğu büyük üzüntüyü ifade eden GAÜN Eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin FİLİZ, Merhum Mehmet KIRICI ile 34 yıllık bir arkadaşlığı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Hüseyin FİLİZ, “Mehmet KIRICI, benim için bir arkadaştı, dosttu ve kardeşti, mesai arkadaşımdı. Öğrencilere baba gibi davranırdı. Kırıcı, kimin derdi varsa onun derdini çözmeye çalışan bir insandı. Son derece saygılıydı, yiğitti. Çok sert bir görünüşü vardı ama o sert görünüşünün altındaki merhametin derecesini ölçmek de mümkün değildi. Vefa sahibiydi, yüksek karakterli, adam gibi adamdı. Allah rahmetini üzerinden eksik etmesin. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Mehmet KIRICI’nın özü ve sözü bir olan bir insan olduğunu belirten Genel Sekreter Ercan EROĞLU, yaptığı işin bilincinde ve sorumluluğunu çok iyi bilen bir kişi olduğunu ifade etti. Ercan EROĞLU; “Üniversiteye geldiğim günlerde ilk tanıştığım insanlardan birisiydi. Bizlere her zaman yardımcı olan, yapmış olduğu işle ilgili yöneticilik sıfatımızda bütün işlerimizi birlikte yaptığımız, birlikte hareket ettiğimiz bir insandı. Bayrak ve vatan sevgisi konusunda üstün seviyede gördüğüm insanların en başında gördüğüm bir kişiydi. Vatan ve millet sevgisinden dolayı onu asla unutmayacağız. Ruhu şad olsun” diyerek, bütün sevenlerine baş sağlığı diledi.

Merhum Mehmet KIRICI’nın cenazesi Bahittin Nakıpoğlu caminde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

15 Kasım 2017 tarihinde güncellenmiştir.